Vlakleuruimte: 25 oktober t/m 20 december

Vlakleuruimte: 25 oktober t/m 20 december

Kunstenaar Jochem Rotteveel. Pink ripples [30x40cm_2019_foil on dibond], detail.

 

Helaas heeft het kabinet moeten besluiten het totale maatregelenpakket omtrent corona aan te scherpen. Daarmee moet Zaal Zuid, eerder dan gedacht, per ingang van dinsdag 15 december 2020 de deuren sluiten. Zaal Zuid gaat het komende jaar verhuizen en in de loop van 2021 openen wij onze deuren aan het Hazemeijer Hengelo.

 

De tentoonstelling vlakleurruimte stelt vragen over schilderkunst, over wat een schilderij of schilderen kan zijn. Traditionele begrippen als verf, doek, kleur, compositie, het platte vlak en suggesties van ruimte door het gebruik van licht en schaduw worden door deze vragende houding opgerekt.

Cindy Bakker, Celia Hadeler en Jochem Rotteveel onderzoeken in hun werk de mogelijkheden waarbij deze traditionele begrippen worden uitgebreid door gebruik van nieuwe materialen, technieken en een kritische houding.

 

Openingstijden

Zaal Zuid kunstpodium

donderdag en vrijdag van 13.00-16.00 uur

zaterdag en zondag van 13.30-17.00 uur

 

De tentoonstelling is te zien van zondag 25 oktober t/m zondag 20 december

 

Educatief programma

Bij deze tentoonstelling is een educatief programma ontwikkeld dat wordt aangeboden aan de basisscholen in Hengelo. Het betreft een uitgebreid en uitdagend educatieprogramma dat voldoet aan de landelijke richtlijnen ‘Cultuureducatie met Kwaliteit’. Dit programma wordt ondersteund door de gemeente Hengelo. Voor het voortgezet onderwijs kan een aangepast programma worden aangeboden. Meer informatie over het educatief aanbod: educatie@oyfo.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto's: Cindy Bakker